Home > България, размисли > Размисъл в деня за размисъл

Размисъл в деня за размисъл


Roman_ElectionЗа първи път гласувах на изборите 1990 г. Оттогава не съм пропуснал избори: общински, национални, президентски или европейски. Не пропуснах и реферндума, на който гласувах срещу АЕЦ Белене. Един единствен път съм гласувал за кандидат на социалистите– на втория тур на президентските избори гласувах за Първанов. Не защото го харесвах, но кандидатът на демократичната българска десница– разяждана от вътрешни противоречия, не стигна до втория тур. Нямаше как да гласувам за националист и опортюнист като Волен Сидеров.

Кандидатирал съм се, губил съм и съм печелил вотове, наблюдавал съм избори в Украйна (когато изборите за президент бяха толкова фалшифицирани, че се наложи да ги проведат на ново), в Албания (когато страната се разпадаше и в нощта на вота спечелилите социлисти изляза да стрелят на площада и хвърляха гранати по офиса на демолратината партия). В Босна бях част от мисията на ОССЕ не за наблюдение, а за организация на изборите. В Пакистан съм наблюдавал избори, в Ирак също. Ръководих мисията на ЕС на избороте в Гана, където видях как една страна иска да се изправи и да покаже, че в Африка може да се организират честни избори.

Такова чудо като у нас в момента не бях виждал.

Ей Богу, желанието на някои да натика България в най-черните хроники на световните медии, да подтисне и без това крехкото самочувствие на българина, да смаже желанието за живот на цяло едно общество… ей такова нещо не бях виждал. Срам ме, яд ме е, не си намирам място!

На тази кампания БСП и всички нейни производни в един глас и в една тоналност извадиха всички възможни компромати срещу ГЕРБ и Борисов. Защо? Защото нито комунистите, нито костовистите могат да си представят, че за първи път в съвременната българска история една партия има шанс два пъти да бъде първа политическа сила. Е много ги е яд, защото ГЕРБ обърка добре подредените им сценарии. Много пари хвърлиха, много усилия, много слюнка изхарчиха да плюят, да омаскаряват, да злепоставят. Защото загубят ли тези избори те знаят, че никога няма да могат да се разпореждат с България както преди. Никога няма да могат да крадат вече милиони от безмислени енергийни проекти като АЕЦ Белене и други. Никога няма да могат да вадят досиета за едни и да ги крият за други. Никога няма да могат да си развиват тъпите тези, че България трябва да бъде равноотдалечена от Вашингтон, Брюксел и Москва. Никога вече България няма да бъде сива зона за техните задкулисни игри.

Да, последните четири години бяха много трудни. Не пожелавам на никое бъдещо правителство да трябва да се бори с това, което ние заварихме. Продънени бюджети и задълбочаваща се международна криза, която можеше да бъде избегната ако Станишев и ко не бяха оставили българската икономика да се развива като балон, който се спука в ръцете им. Но каквото било било…

Да, страхът на комунистите и кресливите им подгласници е оправдан. Въпреки злобата и парите, те пак не успяват. Не успяват, защото хората в България не са толкова прости, колкото техните “стратези” си мислят. Не са, никога не са били и никога няма да бъдат. Затова ни заливат с омраза от сутрин до вечер. Затова превръщат политиката в блудкава оперета.

Сценарият им за България няколко пъти се спъна през последните 20 години. Ако БСП са втори на изборите утре, ако ГЕРБ и демократично мислещите партии не им позволят да се докопат до властта, техният сценарии за България окончателно ще се провали и веднъж завинаги нашата страна и нашето общество ще е загърбило робството на миналото и ще е стъпило здраво на собствените си крака.

Моят избор е ясен и категоричен, той няма да се промени от помията, с които по поръчка ни заливат. Нека да съм ясен– аз ще гласувам за ГЕРБ, защото не искам сценария на тези, които заливат с кал цялото ни общество да се реализира. Всеки трябва сам да направи своя избор. Това е свободата и отговорността на демокрацията. Другото е, както казват, “от лукавого”.

  1. 11/05/2013 at 18:23

    да

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: